jueves, 22 de abril de 2021

23 D'ABRIL DIADA NACIONAL D'ARAGON - SEMBRANT LO NOSTRE FUTUR

 




Sembrant el nostre futur

Organitzacions aragonesistas convoquen un acte conjunt amb motiu del Dia Nacional d'Aragó


Onze organitzacions aragonesistas ens hem unit sota el lema "Sembrant el nostre futur", amb motiu de la celebració de l'23 d'abril, Dia Nacional d'Aragó, per defensar el aragonesisme com la clau i el camí per millorar les condicions dels aragonesos i aragoneses i les de les generacions futures i per aconseguir el millor Aragó possible.


Chunta Aragonesista, Alazetal, Estat Aragonès, CUT, Renaxer, Aragó Desperta, OSTA, Fundació Gaspar Torrent, Rasmia, Rolde d'Estudis Aragonesos i SOA subscriuen un text comú, llegit per José Luis Melero, amb l'objectiu de construir les bases per al Aragó de el futur, millorar el sistema de finançament i defensar el patrimoni polític, cultural i històric d'Aragó. A més, es plantarà una carrasca com a símbol de la nostra voluntat de ser i perviure.

Totes les organitzacions han signat un decàleg que gira sobre deu punts clau per a millor les condicions de vida de la societat aragonesa.

· Autogovern.

· Ple desenvolupament estatutari.

· Finançament propi i creació d'una Hisenda aragonesa.

· Prestació de serveis públics de qualitat.

· Lluita contra la despoblació.

· Aposta per un canvi productiu, la R + D + i i el suport a l'emprenedoria.

· Marc Aragonès de Relacions Laborals

· Llei de drets històrics.

· La nostra identitat, la nostra cultura i les nostres llengües pròpies.

· Feminisme.


Des SOA hem posat especial èmfasi en el desenvolupament de l'autogovern, la creació d'un marc aragonès de relacions laborals, desenvolupament d'un estatut de cooficialitat de l'aragonès i el català i finalment la moratòria de tots els projectes extrtactivistes del territori que no compleixen els objectius acordats per l'ONU per al desenvolupament sostenible. Sense detriment de no renunciar a la sobirania plena de la vila aragonès i la classe treballadora. SOA és generosa i obre espais per a un aragonesisme de mínims.

L'acte tindrà lloc aquest divendres, 23 d'abril, a les 10:30 al Parc de l'Barranc (Torrero-La Pau) de Saragossa, un lloc carregat de significat per al aragonesisme per haver tingut lloc en ell la batalla de Saragossa el 20 d'agost de 1710, que va permetre per última vegada i durant poc més de quatre mesos la restitució de la plena sobirania d'Aragó després dels decrets d'abolició foral de 1707. José Luis Melero llegirà un text comú i després d'això es plantarà una carrasca com a símbol de la nostra voluntat de perviure. Convidem als nostres afiliats, afiliades i la ciutadania en general a participar de forma virtual plantant qualsevol planta, fotografiant i difonent en les xarxes socials.

No hay comentarios: